Spotřeba masa ve Švýcarsku stále stoupá

Ve Švýcarsku konzumuje každý občan v průměru více než jeden kilogram masa týdně. Celková spotřeba masa v této zemi v uplynulém roce přesáhla hranici 417 000 tun.

Spotřeba masa kontinuálně stoupá nepřetržitě již čtyři roky, jak uvedla odvětvová organizace Proviande. V porovnání s předchozím rokem se spotřeba masa ve Švýcarsku zvýšila o tři procenta. Každý obyvatel této země tak v uplynulém roce zkonzumoval v průměru 53,43 kg masa, jak vyplynulo ze statistických údajů zveřejněných dne 24. 3. 2009.

S velkým odstupem se na prvním místě umístilo maso vepřové, jehož spotřeba v roce 2008 narostla o 0,3 procenta na 196 312 tun. Za ním se na druhém místě umístilo maso hovězí s 88 406 tunami (plus 0,3 %), následované masem drůbežím s 85 120 tunami (plus 8,6 %).

Spotřeba drůbežího masa byla pokryta z domácích zdrojů z 50 %, vepřového masa pak z 90 %. Hovězího masa se ve Švýcarsku vyprodukuje velmi málo, 80 % proto bylo nutné dovézt ze zahraničí.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info