Francouzským drůbežářům hospodářská krize nahrála, říká LDC
08.07.2009 | ČTK
Na ekonomiku francouzského drůbežářství má hospodářská krize příznivý vliv, protože spotřebitelé více kupují levnější drůbeží maso místo hovězího a vepřového. Uvedl to dnes Denis Lambert, generální ředitel společnosti LDC, která patří mezi největší zpracovatele drůbežího masa ve Francii. LDC také profituje z toho, že drůbeží nyní snáze konkuruje vepřovému, protože ceny obilí klesly z loňských rekordních hodnot. Zhruba 60 procent výživy kuřat tvoří obilí. Když se jeho cena zdvojnásobí, jak se stalo před dvěma lety, podnik musel podle Lamberta zvýšit prodejní ceny o 40 procent.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



