Potravináře trápí nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců

České potravinářství trápí nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců. Podle mluvčí Potravinářské komory ČR Dany Večeřové nechybí pouze pracovníci v provozu, ale i střední management. Lidí vyučených v oboru se nedostává například pekařům a zpracovatelům masa, místo nich v provozech pracují nekvalifikovaní dělníci bez vztahu k oboru, často ze zahraničí. Nezájem o učební obory dlouhodobě trápí i řadu dalších odvětví tuzemského průmyslu. Podle údajů, které ČTK poskytl předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů Jaromír Dřízal, dokončilo v uplynulém školním roce například obor pekař 121 učňů, zatímco o tři roky dříve jej absolvovalo 200 mladých lidí.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info