Vinařství Sádek začalo díky mrazům s výrobou ledového vína

Ve vinařství pod hradem Sádek na Třebíčsku se dnes začalo vyrábět ledové víno. Během mrazivého rána sklidili vinaři hrozny ze zhruba 2000 keřů a vylisovali z nich kolem 150 litrů moštu. K zákazníkům se ale tato specialita dostane až na jaře, protože mošt kvůli vysokému obsahu cukru pomalu prokvašuje, řekl dnes ČTK majitel vinařství Lubomír Lampíř. Vinařství, které je jediné v kraji Vysočina, v tomto roce kvůli nižší úrodě hroznů vyprodukovalo jen zhruba 80 hektolitrů vína, zatímco jindy to bývá i 200 hektolitrů. Víno je však podle Lampíře lepší díky vyšší kvalitě hroznů.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info