Čeští vinaři budou letos moci přikyselovat víno

Čeští vinaři budou moci v letošním vinařském roce přikyselovat své produkty. Vláda dnes schválila návrh, které jim to umožní. Výjimka, jejíž udělení umožňuje evropská legislativa, má zvýšit konkurenceschopnost českých vinařů vůči vínům z dovozu. V důsledku extrémně slunečného počasí měly hrozny z letošní tuzemské sklizně vysokou cukernatost, což způsobilo zvýšené odbourávání kyseliny vinné přímo v hroznech.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info