Biopotraviny nejžhavějším trendem v gastronomii pro rok 2010

Průzkum Americké kulinářské federace (ACF).

Biopotraviny byly vyhodnoceny jako jeden z nejžhavějších kulinářských trendů pro rok 2010 v průzkumu mezi více než 1800 profesionálními kuchaři z Americké kulinářské federace (ACF).

Průzkum s názvem „Žhavé novinky“ odhalil, že 73 % z kuchařů z ACF určilo ekologické produkty jako horký gastronomický trend pro rok 2010. Biokáva byla zvolena druhým „nejžhavějším“ trendem mezi teplými nealkoholickými nápoji a bio piva, vína a lihoviny se také umístily mezi trendy v kategorii alkoholických nápojů na příští rok.

Tři nejdůležitější témata pro rok 2010 jsou trvalá udržitelnost, nákup z místních zdrojů a výživná hodnota pokrmů. Mezi 10 nejžhavějších trendů pro nadcházející rok patří podle amerických šéfkuchařů:

1. místně produkovaná zelenina a ovoce

2. místně nakupované maso a ryby

3 .trvalá udržitelnost jako kulinářské téma

4. mini dezerty

5. místně produkovaná vína a piva

6. výživné pokrmy pro děti

7. menší porce za nižší ceny

8. suroviny pocházející z farem

9. pokrmy bez lepku a pokrmy pro alergiky

10. pokrmy z ryb pocházející z trvale udržitelných zdrojů

Biopotraviny sehrály klíčovou roli v rozvoji luxusní kulinářské scény ve světě a jsou dnes běžně používány nejlepšími šéfkuchaři. Rostoucí zájem o certifikované ekologické produkty mezi renomovanými šéfkuchaři potvrzuje jejich špičkovou kvalitu. Zdá se, že jak kuchaři tak spotřebitelé poznali, že biopotraviny jsou nejen zdravější a udržitelnější možnost, ale nabízí také vyšší standard z hlediska kvality a chuti.

Zdroj: What's Hot in 2010 / www.bio-info.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info