Startovací kultury chrání vzhled masa

Kyslík hraje významnou negativní roli z hlediska trvanlivosti krájených masných výrobků, které jsou náchylné k případnému růstu nežádoucích mikroorganismů a k rozvoji žluknutí. V konečném důsledku je spjat se vznikem jejich bledé až našedlé barvy. Prostředek Bactoferm Rubis likviduje stopy kyslíku přirozenou cestou, což má vliv na vzhled a trvanlivost masných výrobků balených za vakua nebo v modifikované atmosféře.

Kultura jednoduše spotřebovává kyslík jako součást svého přirozeného metabolismu, aniž by jinak ovlivňovala senzorické kvality masného výrobku. Kromě svých přirozených vlastností absolutně přesně odpovídá celosvětovému trendu po zdravých přírodních potravinách. Výrobek Bactoferm Rubis od společnosti Chr. Hansen byl nominován na ocenění Inovace roku 2009 v oblasti přípravků pro pikantní masné výrobky.. Kandidáti na tuto cenu představují nejlepší a nejmodernější potravinářské složky na trhu v posledních dvou letech.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info