Na Velikonoce kapra. Do centra Plzně se vrátily kádě

Plzeňané si budou moci poprvé po desítkách let koupit velikonoční kapry přímo z kádí. V centru města je bude od dnešního dopoledne nabízet po celý den rybí restaurace a gril U Rybaříka. Cena bude stejná jako na Vánoce, tedy 85 korun za kilogram živého kapra. Zájem o ryby na Velikonoce mírně roste, což potvrdil jak majitel rybího bufetu Pavel Kovářík, tak ředitel Klatovského rybářství Václav Voráček.

Rybí bufet, který funguje v Plzni přesně rok, začne prodávat v 10:00. "V kádi bude metrák ryb a ze stejného množství máme kapří filety," dodal majitel. Kádě budou vyzdobené pomlázkami, stužkami a kraslicemi. V kraji jsou k mání kapři a pstruzi také před domažlickou radnicí. Živé sladkovodní ryby z akvárií nabízí uvnitř svých obchodů například firma Špilar a obchodní řetězec Makro.

"Vinou komunizmu byly Velikonoce ubité. Tehdy kapry povolili prodávat jen na Vánoce," dodal Kovářík. Podle něj zákaz prodeje ryb na Velikonoce zřejmě souvisel s křesťanstvím, kdy jediné postní jídlo, které bylo povoleno na Velký pátek, byla právě ryba.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info