Německo chce agrární subvence i po roce 2013

(AIZ) Vysoké subvence v odvětví zemědělství v zemích EU budou podle názoru německé ministryně zemědělství Ilse Aignerové nezbytné i po skončení aktuálního finančního období v roce 2013 a provedení reformy zemědělství v EU.

Podle návrhu ke společnému stanovisku německé vlády bude odmítnuto přerozdělení finančních prostředků mezi 27 zeměmi EU. Na rozdíl od Německa a Francie chtějí státy jako Velké Británie, Švédsko nebo Nizozemsko vyplácení finančních prostředků z Bruselu zastavit.

Německo je podle hodnocení Aignerové lídrem probíhající reformy zemědělské politiky EU. „Do roku 2013 budou dotace v Německu plně transformovány na regionalizované jednotné platby na ornou půdu a TTP a plně odděleny od produkce. „Zemědělci dostanou finanční prostředky na hospodaření a zachování zemědělských ploch“.

Společenská debata je nutná

Stejně tak jako komisař EU pro zemědělství Dacian Ciolos, který plánuje do listopadu vytvoření konkrétního návrhu budoucí společné zemědělské politiky EU (GAP), podporuje i Aignerová celospolečenskou debatu zejména o budoucím zajištění bezpečných, kvalitativně cenných produktů z domácí produkce, o tom jak by mělo být zemědělství provozováno nebo o tom jaké zajištění zemědělci potřebují, aby toto všechno zvládli.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info