Sladké jogurty bez přídavku cukru

Společnost DSM Food Specialties představila novou kombinaci enzym/kultura, která pomáhá vyprodukovat zdravý, přírodní a sladcechutnající jogurt, který nevyžaduje žádné další přídavky sladidel. Kombinací účinku přečištěného enzymu - laktázy s označením Maxilact LX5000 přeměňující laktózu na glukózu a galaktózu a kultury Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 přispívající k vytvoření optimální viskozity lze vyrobit produkty sladké i bez přídavku cukru.Pozitivní interakce mezi Maxilact LX5000 a Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 byla identifikována pomocí rozsáhlého testování. Pro určení optimální kombinace enzym/kultura vyprodukovala společnost DSM Food Specialties řadu jogurtů s použitím různých variant tak, aby bylo dosaženo optimální úrovně sladkosti, krémovitosti a viskozity. Tyto senzorické parametry byly u vzorků ohodnoceny nezávislou porotou.

Bylo zjištěno, že Maxilact LX5000 a Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 působí synergicky, zvyšují přírodní sladkost jogurtů a poskytují produkt s čistou jemnou chutí. Bylo také poukázáno na zdokonalení jemnosti, krémovitosti, hladkosti a lesku jogurtů a na zvýšení viskozity.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info