Sladké jogurty bez přídavku cukru
28.04.2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz
Společnost DSM Food Specialties představila novou kombinaci enzym/kultura, která pomáhá vyprodukovat zdravý, přírodní a sladcechutnající jogurt, který nevyžaduje žádné další přídavky sladidel. Kombinací účinku přečištěného enzymu - laktázy s označením Maxilact LX5000 přeměňující laktózu na glukózu a galaktózu a kultury Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 přispívající k vytvoření optimální viskozity lze vyrobit produkty sladké i bez přídavku cukru.Pozitivní interakce mezi Maxilact LX5000 a Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 byla identifikována pomocí rozsáhlého testování. Pro určení optimální kombinace enzym/kultura vyprodukovala společnost DSM Food Specialties řadu jogurtů s použitím různých variant tak, aby bylo dosaženo optimální úrovně sladkosti, krémovitosti a viskozity. Tyto senzorické parametry byly u vzorků ohodnoceny nezávislou porotou.
Bylo zjištěno, že Maxilact LX5000 a Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 působí synergicky, zvyšují přírodní sladkost jogurtů a poskytují produkt s čistou jemnou chutí. Bylo také poukázáno na zdokonalení jemnosti, krémovitosti, hladkosti a lesku jogurtů a na zvýšení viskozity.
Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.
Další články v kategorii
- Studené počasí těchto dnů by mělo ovoce poškodit jen lokálně, míní odbornice (19.04.2024)
- Přednáška o precizním zemědělství v rámci Dětské zemědělské akademie (19.04.2024)
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Výhodnějšími podmínkami v programu LIFE motivujeme zájemce. Nově jde na přípravu a spolufinancování projektů rekordních 100 milionů (19.04.2024)
- PGRLF otevře 18. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec (19.04.2024)
- Zachování starých hospodářských lesů podporuje biodiverzitu lesních organismů ve střední Evropě (19.04.2024)