Patogeny a nečistoty v koření

Úřad pro potraviny a léky v USA (FDA) uveřejnil žádost o připomínky, vědecké údaje a informace, které by mu pomohly vytvořit si obraz o riziku (risk profil) z patogenů a nečistot v koření. Připomínky a informace se mohou zasílat nejpozději do 21.6.2010.

FDA přistoupil k hodnocení rizika z patogenů a nečistot v koření poté, co se vyskytla řada případů onemocnění způsobeného přítomností salmonely v bílém a černém pepři (duben 2009) a v červeném a černém pepři (březen 2010).

FDA definuje “risk profile” (profil rizika) jako vědecky podložený dokument, který popisuje současný stav poznání problému týkajícího se bezpečnosti potravin a který poskytuje posouzení dat na podporu současných intervencí nebo nových přístupů ke snižování nebo zamezování onemocnění. Profil rizika poskytuje kvalitativní hodnocení rizika a varianty jeho regulace.

Záměrem profilu rizika z koření je:

1) popsat povahu a rozsah rizika pro veřejné zdraví identifikací nejčastěji se vyskytujících mikrobiálních rizik a rizik z nečistot v koření;

2) popsat a vyhodnotit současné metody vymýcení a regulace;

3) identifikovat potenciální další metody vymýcení a regulace;

4) identifikovat potřeby výzkumu a chybějící data .

Více informací k profilu rizika z patogenů a nečistot v koření vytvářenému FDA je k dispozici zde.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info