„Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2010

Vyhlášení proběhne na pražské Kampě 16. září.

Slow Food Praha ve spulupráci s festivalem Česká chuťovka pokračuje druhým ročníkem soutěže v oceňování kvalitních a poctivých tuzemských potravin soutěží Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2010.

„Podstatou akce je dialog se spotřebitelem, zviditelnění dobrých domácích potravin pocházejících z jakéhokoli místa České republiky“ konstatují organizátoři akce. Vyhodnocení provede odborná porota, o vítězném výrobku rozhodne jedině jeho kvalita a původ.

Šance malým a rodinným firmám

Snahou soutěže je upozornit spotřebitele na kvalitní výrobky, které nemají věhlasné mezinárodní jméno a mnohdy zůstávají v regionech. Díky této akci mohou dostat i výrobky malých firem a rodinných výroben svou šanci a představit se širší veřejnosti.

Kritéria pro přihlášené – dobrý, čistý a fair

Kritéria, které přihlášené výrobky musely splňovat, jsou již tradičně: dobrý, čistý a fair. Znamená to, že výrobek musí být dobrý, tedy mít odpovídající chuť. Dále musí být čistý, to znamená vyroben bez přidaných látek škodících lidskému zdraví v souladu s životním prostředím. Třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, jinými slovy spotřebitel za něj zaplatí výrobci spravedlivou cenu. Důležité při posuzování toho, odpovídá-li výrobek kriteriím výrobků Slow Food pro zařazení do soutěže Slow Food Prague 2010, bude i původ. Přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.

Vyhlášení na Kampě na „České chuťovce”

Na pražské Kampě se pak ve dnech od 16. do 19. září sejdou výrobci všech pravých a nefalšovaných lahůdek z různých koutů republiky, aby na festivalu Česká chuťovka a na Slavnostech pražské šunky předvedli, že stále ještě existuje mnoho míst, kde lze chuťové zázraky objevit, a aby vás pozvali do svého regionu a města, kde tyto dobroty můžete ochutnat!

Oceněné výrobky budou vyhlášeny dne 16. září 2010 při zahájení veletrhu “Česká chuťovka 2010” na pražské Kampě.

Zdroj: Slow Food Praha

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info