Jihočeští pekaři chtějí oživit zapomenuté výrobky
04.11.2010 | ČTK
Oživit zapomenuté pekařské výrobky z jižních Čech chtějí pekaři sdružení v Regionálním potravinářském klastru. Už nyní se na pultech obchodů objevuje pečivo vyrobené podle receptur předků a lidé o ně mají zájem, řekl dnes novinářům jednatel klastru Ladislav Skořepa. Nabídka tradičních regionálních produktů, a to nejen pečiva, je dobrým způsobem, jak oslovit turisty. "Je to možnost, jak nabídnout něco specifického. Region si díky tomu uchovává svou identitu, a to je velmi důležité," uvedla ředitelka Jihočeské centrály cestovního ruchu Pavla Konopová.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.