Výběr kuřat v USA

Výzkum stravovacích zvyklostí ve Spojených státech amerických jasně prokázal, že kuřata jsou i nadále základem stravy amerických spotřebitelů. Na dotaz, zda v posledních 60 dnech koupili kuře, 83 % dotazovaných odpovědělo kladně. 53 % jí kuře více než čtyřikrát za týden (47 % se vyslovilo, že jí kuřata jednou až dvakrát týdně).

Způsoby zpracování kuřat, které američtí spotřebitelé nakupují, jsou různé. Od čerstvých kuřat z oddělení masných výrobků v supermarketech, až po grilovaná, zmrazená, smažená kuřata nebo kuřecí maso v lahůdkách a předkrmech ve formě polotovarů nebo u několikachodových tabulí v prvních masitých chodech podávaných po polévce.

Čerstvá kuřata zůstávají nejpopulárnější pro 86 % respondentů.

Jeden z nejvýznamnějších výrobců kuřat požadoval, aby se tato studie věnovala i obchodování s biokuřaty. Podle této studie kupují biokuřata pouze 3 % respondentů. 43 % jich kupuje tento druh kuřat příležitostně. Nicméně 41 % říká, že si nemyslí, že by biokuřata stála za zvláštní příplatek. 13 % dotazovaných nevěří, že by biokuřata měla, co se týče jejich výživové hodnoty, v porovnání s konvenčně vyráběnými kuřaty, nějaké zvláštní přednosti.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info