Monitoring bezpečnosti potravin v Hong Kongu

V centru pro bezpečnost potravin v Hong Kongu byly v srpnu 2010 provedeny chemické analýzy 3600 vzorků potravin a u 1800 vzorků byly provedeny mikrobiologické analýzy.

Z 1900 vzorků zeleniny a ovoce nevyhověly pouze dva – čili papričky a žampiony, které povolený limit kadmia (0,1 µg/kg) překročily na 0,25 a 0,28 µg/kg.

Z 500 vzorků masa, drůbeže a výrobků z nich byl pouze v jednom případě překročen limit (0,1 µg/kg) pro reziduum veterinárního léčiva enrofloxacin (0,289 µg/kg).

Ze 700 vzorků ryb a mořských živočichů bylo zjištěno několik případů překročení těžkých kovů a reziduí veterinárních léčiv. V jenom případě mečouna bylo zjištěno 0,99 µg/kg rtuti (limit je 0,5 µg/kg) a u jedné hřebenatky a jednoho kraba, bylo zjištěno 3,02 resp. 4,2 µg/kg kadmia. U tří sladkovodních ryb byla nalezena nepovolená malachitová zeleň (0,0055 – 0,19 µg/kg).

V devíti z tisíce mléčných výrobků byla zjištěna nadlimitní bakteriální kontaminace.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info