Norsko již brzy prosté mykoplazmat

Mnoho vědeckých studií se zabývá eradikací Mycoplasma hyopneumoniae v běžných systémech chovu. Většinou se k tomu používá dočasné uzavření stáda společně s intenzivní terapií antibiotiky např. tulatromycinem, tiamulinem nebo lincomycinem. Norští vědci oznámili, že jejich země bude díky metodě sanitace již brzy prostá Mycoplasma hyopneumoniae.

Také v boji s APP (Actinobacillus pleuropneumonia) byly zjištěny nové poznatky. Ve Vancouveru byl poprvé popsána úspěsná sanace APP v běžném systému. Díky intenzivnímu hygienickému a terapeutickému plánu (baytril, ceftiofur, tiamulin a chlortetracyklin) byl úspěšně zakročeno proti séerotypům 3, 5 a 7. Dánští vědci kromě toho doložili, že hustota obsazení a krmný režim jsou významnými rizikovými faktory v případě infekce APP. Stájové klima hraje podle výsledků dánských experimentů pouze podružnou roli.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info