Stoupající produkce mléka uspokojí čínskou poptávku

Nárůst produkce mléka na celém světě bude především odčerpána díky zvýšené poptávce po mléce a mléčných výrobcích ze strany Číny. Z tohoto předpokladu vycházeli experti z amerického ministerstva zemědělství (USDA) ve své pololetní zprávě o vývoji světového trhu a ochodu s mléčnými produkty.

USDA očekává v letošním roce výraznější nárůst produkce mléka v porovnání s rokem předchozím. K poklesu produkce mléka by mělo podle prognózy dojít pouze v zemích bývalého Sovětského svazu. V Severní a Jižní Americe, v Evropské unii, Asii a Oceánii by podle expertů z USDA mělo dojít k nárůstu produkce mléka.

Při dalším ozdravění hospodářství v Asii je možné v tomto regionu očekávat další nárůst spotřeby mléka a mléčných výrobků. Klíčovou roli ve spotřebě této komodity bude hrát Čína. USDA očekává další nárůst spotřeby mléka a další vzestup importu sušeného plnotučného mléka, který experti odhadují na 400 000 tun.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info