AP: Chuť indického čaje se mění kvůli klimatickým změnám

Pěstitelé čaje v severovýchodní Indii říkají, že klimatické změny poškozují v jejich zemi úrodu čaje. Negativně se to odráží nejen na sklizni, ale také na chuti nápoje, píše agentura AP. Téměř 55 procent produkce čaje v Indii připadá na tropický stát Ásám, který se vyznačuje vysokou vlhkostí a bujnou zelení. A ze světové produkce čaje ta indická tvoří 31 procent. Ovšem postupný nárůst teploty v Ásámu, změny ve schématu dešťových srážek a pokles čajové produkce dělá majitelům plantáží těžkou hlavu.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info