Šunka s lepší barevnou stabilitou
01.02.2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz
Německý specialista na výrobu vařené a syrové šunky, firma Beck Gewürze & Additive ze Schnaitachu, začala po stěhování do nových výrobních hal, s výrobou dvou novinek, které sama vyvinula. Pro řadu vařených šunek se jedná o výrobek uváděný do oběhu pod obchodním názvem Schinken Quick JamoLiq. Tento kapalný prostředek obsahuje fosfáty a je vhodný k nasolování jakéhokoli díla.
Oba výrobky, již při jejich malém přídavku, udržují vedle optimální konzistence i dobrou strukturu s vyšší barevnou stabilitou. Zároveň udrží šunku šťavnatou a ještě k tomu navíc má i nové chuťové vlastnosti.
Speciálně, pro oblast výroby syrových šunek, vyvinutý výrobek Rohwusal Schinken Ursalz garantuje, díky vysoce jakostnímu regionálnímu solicímu prostředku, lepší soudržnost masa. Je bohatý na minerální látky, přičemž lze navolit obsah dusitanů v rozmezí od 0,70 do 0,75 %. Přípravek Rohwusal nabízí vyváženou jemnou, nikoli ostře slanou, příchuť.
Obě výše popsané novinky dodává firma Beck ve své obvyklé kvalitě a zároveň zajišťuje i jejich bezpečnost.
Fleischwirtschaft, 2010, 90, č. 2, s. 63 ISSN 0015-363X
Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.
Další články v kategorii
- Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů (28.03.2024)
- Komora: Loni přibylo žadatelů o podporu, farmy se rozdělovaly účelově (28.03.2024)
- SVS loni v Olomouckém kraji kvůli možnému týrání zvířat provedla 250 kontrol (28.03.2024)
- Umělá inteligence upravila pivo. Experti novou variantu ocenili (28.03.2024)
- Státy EU se shodly na prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, platí ale omezení (28.03.2024)
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)