ČSÚ: Spotřeba drůbežího vzrostla za 60 let 13násobně
16.02.2011 | ČTK
Spotřeba drůbežího masa v Česku vzrostla od roku 1948 zhruba 13násobně z necelých dvou kilogramů na 24,8 kilogramu na osobu ročně v roce 2009. V rámci EU je nadprůměrná. Z dlouhodobého hlediska naopak klesá spotřeba hovězího, u vepřového v posledních letech stagnuje, přesto zůstává vepřové v tuzemsku nejoblíbenějším masem. Novinářům to dnes řekl Zdeněk Kobes z Českého statistického úřadu (ČSÚ). Podle Kobese nárůst obliby drůbežího, především kuřecího masa, způsobila zejména jeho nízká cena a jednoduchý způsob úpravy, ale také jeho propagace coby dietního masa.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Brusel podle šéfa EPP navrhne upustit od zákazu spalovacích motorů od roku 2035 (15.12.2025)
- Česko bude dál svírat inverze s teplotami do 5 stupňů (15.12.2025)
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)

Tweet



