Označování původu vepřového masa

Do budoucna by mělo být označeno údaji o původu maso vepřové, drůbeží a jehněčí.

Je stále pravděpodobnější, že bude muset být v budoucnu vepřové, drůbeží a jehněčí maso povinně označeno informacemi o jeho původu. Na tomto bodu se shodli ministři zemědělství členských zemí EU. Jak přesně bude nutné původ doložit, je ale zatím otevřené.

Německá ministryně zemědělství Ilse Aigner se chce proto zasadit o to, že nedojde ke zjednodušení údajů pouze na místo balení. Kritické hlasy se nyní ozvaly z Federace potravinářského práva a potravinářských věd (BLL). „Kde je to proveditelné nebo smysluplné, uvádějí výrobci dobrovolně informace o původu potravin již dnes“, uvedl generální ředitel prof. Matthias Horst. Neexistuje žádné praktické řešení pro označení původu produktů, které vznikají smísením z různých zdrojů. Proto profesor Horst požaduje posouzení dopadů navrhovaných opatření. (AgE).

Herkunftsangabe bei Schweinefleisch kommt

[2011-03-01], www.topagrar.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info