Nové kontrakty pro období po zániku mléčných kvót

Po skončení platnosti stávajících mléčných kvót bude nutné uzavřít mezi mlékárnami a prvovýrobci mléka nové smlouvy.

Producenti mléka a mlékárny v německé spolkové zemi Braniborsko by se chtěli s předstihem připravit na okamžik skončení platnosti mléčných kvót a domluvit se na podobě nových kontraktů. Jak nedávno uvedl státní tajemník Rainer Bretschneider z postupimského ministerstva zemědělství, představují vysoké ceny mléka z roku 2007 a naopak jejich výrazný propad v roce 2009 zároveň jak naději, tak ale také riziko pro globální agrární trhy. Pokles cen v roce 2009 dal jasně najevo, že vývoj na světových trzích působí bezprostředně na trh s mlékem a mléčnými výrobky v Evropské unii.

Bretschneider se vyslovil pro fungující záchrannou síť k podpoře sektoru pro případ výskytu extrémních krizí včetně orientace na trh. Stávající systém veřejné podpory a privátního skladování se v období mléčné krize osvědčil. Měl by být proto zachován i do budoucna. (AgE)

Neue Verträge für die Zeit nach der Milchquote

[2011-03-08], www.topagrar.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info