Koexistence GM, konvenční a bio-kukuřice

Evropský úřad pro koexistenci (The European Coexistence Bureau, ECoB) zřídily společně dvě GŘ Evropské komise: GŔ pro zemědělství a rozvoj venkova a Společné výzkumné středisko EU (JRC). ECoB funguje při Institutu pro prospektivní technologické studie (IPTS), který je jedním ze sedmi institutů JRC.

ECoB organizuje výměnu technicko-vědeckých informací o nejlepších zemědělských praktikách řízení pro koexistenci geneticky modifikovaných (GM) a konvenčních plodin. ECoB vytváří odsouhlasené směrnice zaměřené na specifické plodiny, které se týkají koexistenčních opatření.

ECoB vydal příručku (viz příloha), která se týká nejlepších praktik pro koexistenci GM plodin s plodinami z konvenčního a ekologického způsobu hospodaření a to se zaměřením na produkci kukuřice.

Příloha: ECoB: Best Practice Documents for coexistence of genetically modified crops with conventional and organic farming.1. Maize crop production (pdf, 1,72 MB, 72 stran)

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info