Všechna masa by se mohla označovat původem už za půl roku

Nejen vepřové, ale také ostatní masa, by se zhruba za šest až 16 měsíců měla označovat zemí původu. V rádiu Impuls to včera řekl ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS), který se snaží v Evropské unii označování těchto jednosložkových potravin prosadit. U vepřového masa to vyvolala aféra kolem výskytu dioxinu v mase vyprodukovaném v Německu na přelomu roku. "Já jsem to načetl (návrh na označování jednosložkových, masných potravin) na jednání ministrů zemědělství myslím v lednu nebo v únoru.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info