Při slavnostech chřestu budou kuchaři vařit přímo na poli

Chřest, zelenina, jejíž obliba podle některých šéfkuchařů v poslední době mezi návštěvníky restaurací stoupá, bude mít o víkendu svoje vlastní slavnosti v Hostíně u Vojkovic na Mělnicku. Návštěvníci budou moci chřest nejen nakoupit, ale zejména ochutnat řadu vzorků studené i teplé kuchyně připravených z této zeleniny, řekl ČTK organizátor, šéfkuchař Jaroslav Sapík. S nápadem uspořádat první ročník slavností českého chřestu a ukázat lidem, jak z této zeleniny připravit lahůdku, přišel právě Sapík. Akci pořádá Československý svaz kuchařů spolu s nizozemskou firmou Bohaemer Spargel Kultur, která chřest na polích v okolí Hostína u Vojkovic pěstuje. "Lidé se už učí pomalu chřest jíst. Je škoda, aby nevěděli, že se chřest na Mělnicku pěstuje a čerstvý si ho tam mohou koupit. Slavností na to chceme upozornit," doplnil Sapík.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info