Při slavnostech chřestu budou kuchaři vařit přímo na poli
13.04.2011 | ČTK
Chřest, zelenina, jejíž obliba podle některých šéfkuchařů v poslední době mezi návštěvníky restaurací stoupá, bude mít o víkendu svoje vlastní slavnosti v Hostíně u Vojkovic na Mělnicku. Návštěvníci budou moci chřest nejen nakoupit, ale zejména ochutnat řadu vzorků studené i teplé kuchyně připravených z této zeleniny, řekl ČTK organizátor, šéfkuchař Jaroslav Sapík. S nápadem uspořádat první ročník slavností českého chřestu a ukázat lidem, jak z této zeleniny připravit lahůdku, přišel právě Sapík. Akci pořádá Československý svaz kuchařů spolu s nizozemskou firmou Bohaemer Spargel Kultur, která chřest na polích v okolí Hostína u Vojkovic pěstuje. "Lidé se už učí pomalu chřest jíst. Je škoda, aby nevěděli, že se chřest na Mělnicku pěstuje a čerstvý si ho tam mohou koupit. Slavností na to chceme upozornit," doplnil Sapík.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Setkání šlechtitelů a semenářů v rámci konání valné hromady ČMŠSA (20.04.2024)
- Studené počasí těchto dnů by mělo ovoce poškodit jen lokálně, míní odbornice (19.04.2024)
- Přednáška o precizním zemědělství v rámci Dětské zemědělské akademie (19.04.2024)
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Výhodnějšími podmínkami v programu LIFE motivujeme zájemce. Nově jde na přípravu a spolufinancování projektů rekordních 100 milionů (19.04.2024)
- PGRLF otevře 18. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec (19.04.2024)