Spotřeba masa ve Švýcarsku opět stoupla

Spotřeba a domácí produkce masa se ve Švýcarsku v uplynulém roce vyvíjely v porovnání s rokem 2009 pozitivně. V roce 2010 průměrný Švýcar zkonzumoval každý týden více než kilogram masa, což představuje meziroční nárůst o 3,3 procent.

Nejraději Švýcaři konzumují vepřové maso (+ 3,9 %), na druhém místě v oblibě je maso hovězí (+ 2,9 %), následované masem drůbežím (+ 3,0 %). Pokles byl zaznamenán pouze ve spotřebě masa telecího (- 1,5 %). Celková spotřeba masa v roce 2010 dosáhla 427 138 tun , což odpovídá průměrné spotřebě 53,6 kg na jednoho obyvatele. Více než polovina spotřebitelů ve Švýcarsku upřednostňuje podle informací Svazu producentů a zpracovatelů masa Proviande maso domácí provenience. 80 procent zkonzumovaného masa pochází z domácí produkce, přičemž podíl vepřového a telecího masa převyšuje podíl masa hovězího a drůbežího. Nejnižší podíl na množství spotřebovaného masa má s 22,2 % domácí produkce u zvěřiny.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info