Belgičané vymysleli čokoládu, která v horku neroztaje

Belgičané uvedli v červenci na trh novinku - čokoládu Magic Choc, která se v teple nerozpouští. Informoval o tom server Daily Mail.

První netající čokoládu na světě vyrábí belgická skupina Choc-o-Bloc, která sídlí v Severním Irsku.

V současné době se čokoláda prodává pouze ve Velké Británii. Jak ale společnost sdělila, zájem o prodej už projevili obchodníci po celé Evropě, v Rusku, USA a v Austrálii.

Už dnes je ovšem možné koupit čokoládu přes internet. Zásilkový prodej nabízí společnost The In Thing, která v současnosti Magic Choc na britském trhu distribuuje. Objednat lze jedinou krabici, paletu nebo i kontejner čokolády.

Ceny krabice této čokolády se pohybují od 5 do 10 liber (139 až 277 Kč). Základní balení obsahuje tři balíky s kousky hořké, mléčné a bílé čokolády.

Výrobce očekává, že pouze na britském trhu utrží během jednoho roku 5 milionů liber (139 milionů Kč).

Jedním z míst, kde se Choc-o-Bloc snaží s novým produktem prorazit, jsou hračkárny. Vzhledem k tomu, že lze čokoládu zahřát, aniž by se rozpustila, si s ní mohou děti hrát jako s plastelínou.

Pokud se čokoláda zahřeje alespoň na 20 stupňů, lze ji mačkat nebo tvarovat. Čokoláda podle distributora začíná měknout až při 45 °C.

Změnu vlastností čokolády, která normálně taje při 33,8 °C, způsobuje speciální kombinace olejů, tvrdí mluvčí The In Thing. Produkt i způsob výroby si Choc-o-Bloc nechala patentovat.

Belgičané nejsou jediní, kdo se o výrobu netající čokolády pokusil. V červenci 2009 informovala švýcarská skupina Callebaut, že začala vyrábět čokoládu Vulcano, která se má začít rozpouštět až při 55 °C. Tento výrobek se však dosud nikde nezačal prodávat.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info