Obchodníci chtějí lépe informovat o rizikových potravinách
10.08.2011 | ČTK
Obchodníci zvýší spolupráci s dozorovými orgány, aby mohli například včas a věrohodně informovat zákazníky o případných rizikových potravinách a zabránili vzniku paniky mezi spotřebiteli, kvůli které pak mohou přijít o značnou část tržeb. Na rozšíření spolupráce se dnes dohodli zástupci Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR) s hlavním hygienikem ČR Michaelem Vítem a ředitelem Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakubem Šebestou. "Ve spolupráci s dozorovými orgány SOCR hodlá především věrohodně informovat své zákazníky o skutečných, ne pouze vykonstruovaných rizicích, podobně jako to již činí české dozorové orgány, a přispět tak k osvětě a správné orientaci spotřebitelů v této oblasti," stojí v prohlášení SOCR.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Setkání šlechtitelů a semenářů v rámci konání valné hromady ČMŠSA (20.04.2024)
- Studené počasí těchto dnů by mělo ovoce poškodit jen lokálně, míní odbornice (19.04.2024)
- Přednáška o precizním zemědělství v rámci Dětské zemědělské akademie (19.04.2024)
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Výhodnějšími podmínkami v programu LIFE motivujeme zájemce. Nově jde na přípravu a spolufinancování projektů rekordních 100 milionů (19.04.2024)
- PGRLF otevře 18. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec (19.04.2024)