Září je měsíc biopotravin. Zahajuje biotrhem na Jiřáku

Již sedmý roční Měsíce biopotravin letos zahajuje na farmářském tržišti Jiřák. Mimořádně ve čtvrtek 1. září 2011 pořádá sdružení Archetyp, o. s. farmářský trh výhradně s biopotravinami a ekologickými zemědělci.

Farmářské tržiště Praha podporuje ekologické zemědělství, jehož produkty najdete pravidelně na všech tržištích. Nabízí tak svým spotřebitelům vedle farmářských produktů nakoupit i biopotraviny.

„Biotrhem chceme upozornit na to, že by se ekologické zemědělství mělo propagovat nejen kvůli kvalitě biopotravin, ale také systémem chovu zvířat a jejich životních podmínek, které jsou nesrovnatelně kvalitnější, než u konvenčních chovů. Dalším důvodem je způsob hospodaření biozemědělců, jimž BIO-certifikace přikazuje šetrnější přístup ke krajině.“, říká Jiří Sedláček, předseda o. s. Archetyp.

A co můžete na farmářském biotrhu na Jiřáku koupit? Uzeniny – maso (hovězí, vepřové, jehněčí) – sýry (ovčí, kozí, kravské) – mléčné výrobky – čerstvě namletou mouku – koření – čaje – káva – mošty – zelenina – ovoce – mošty – vína – pečivo – občerstvení – to vše v kvalitě BIO!KDY: 1. září 2011 od 8:00 do 18:00

KDE: Farmářské tržiště Jiřák, náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3

NĚCO NAVÍC: živá muzika Pavla Rohleny

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info