Označování přidané vody v názvu masa a drůbeže v USA

Podle návrhu USDA by přídavek vody dosažený vstřikováním nebo marinádou měl být pro spotřebitele zřejmý již z názvu výrobku.

USDA – Federální ministerstvo zemědělství USA, konkrétně úřad Food Safety and Inspection Services (FSIS) vyhodnocuje možnost vytvoření nových pravidel označování, podle kterého by bylo zřejmé, zda a kolik tekutiny bylo do masa přidáno, ať už vstřikováním, marinováním či jinak. Dosavadní praxe je nedostatečně srozumitelná. Ať už maso obsahuje přidanou vodu nebo ne, podle samotného názvu to spotřebitel nepozná. Proto FSIS navrhuje, aby už název výrobku nebyl např. „Kuřecí prsa“, ale „Kuřecí prsa – 40 % přidaného vodného roztoku a omáčky teryaki“.

Návrh je zveřejněn na webu FSIS.

Je stanovena lhůta 60 dnů k připomínkování.

EU Food Law, 2011, č. 495, s. 19

Zdroj: www.agronavigator.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info