Evropská komise vydala hodnotící zprávu o přepravě zvířat

10. listopadu Evropská komise zveřejnila svoji dlouho očekávanou zprávu hodnotící dopady Nařízení Rady (ES) č. 1/2005 na ochranu užitkových zvířat při jejich přepravě. Překvapivě stručná zpráva (pouze 15 stran) vystavila přepravcům dobré vysvědčení. Již v názvu tiskového prohlášení poukazují bruselské úřady na zlepšení situace, které nastalo po vstupu hodnoceného Nařízení č. 1/2005 v platnost.

Jak bylo oznámeno, zpráva neobsahuje žádné legislativní návrhy a příslušný eurokomisař pro zdravotnictví a politiku spotřebitele John Dalli jasně uvádí, že Komise hodlá dále posílit prosazování stávajících zákonů a odmítá výzvy ke změně legislativy. Nicméně Zpráva zdůraznila nutnost zlepšení a v tomto ohledu zmínila nová prováděcí opatření pro lepší využití a výkonnost navigačních systémů a zvýšení účinnosti kontroly (to se vztahuje jednak na zvýšení počtu kontrol a na druhé straně na harmonizaci oznamovacích povinností s cílem usnadnit analýzu dat z různých členských států EU a zvýšit jejich vypovídací schopnost).

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info