Úsporný program italské vlády výrazně postihne odvětví zemědělství

Italský zemědělský svaz Confagricoltura se obává drastických dopadů úsporného balíčku nového předsedy italské vlády Maria Montiho. Podle modelových výpočtů Svazu např. by měl zaplatit na dani z nemovitosti zemědělský podnik, specializovaný na produkci osiv a krmiv, hospodařící na rozloze přibližně 52 hektarů a vlastnící 4 komerční budovy, z nichž jednu využívá pro bydlení, podle nových pravidel 6 418 € (dosud to bylo 2 203 €), což odpovídá zvýšení o 291 %. Podle názoru Svazu by měla vláda přijatou vyhlášku neprodleně upravit.

Svaz je stejně jako vláda přesvědčen, že se Itálie musí zachránit, ale ne na úkor italského zemědělství. Podobný názor zastávají i další asociace zemědělců Coldiretti, Cia a Copagri.

Pomocí nového úsporného balíčku plánuje italská vláda snížení státních výdajů do roku 2014 v rozsahu 24 mld. €. Monti připustil, že by měly mít přednost tvrdost, vyváženost a rozvoj, protože Itálie si musí svoje problémy vyřešit vlastními silami. Současně Monti zdůraznil, že vysoký státní dluh je výhradně dluhem samotných Italů a jejich předchozích vlád, a ne Evropy. Premiér rovněž oznámil přijetí drastických opatření v boji proti daňovým únikům a v rámci detoxikace celého státního aparátu.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info