Chuť jablek z loňské sklizně by prý mohla být lepší než jindy
05.01.2012 | ČTK
Chuť jablek z loňské sklizně z českých sadů by prý mohla být lepší než v jiných letech. Shodli se na tom někteří účastníci dnešní tradiční degustace jablek v Hořicích na Jičínsku. Hodnocení by mělo dát obrázek o tom, které odrůdy konzumenti preferují jako nejchutnější. ČTK to řekl ovocnář František Paprštein z Výzkumného a šlechtitelského ústavu ovocnářského Holovousy. Konkrétní výsledky dnešní degustace budou po spočítání známé příští týden. Loňský rok nebyl pro ovocnáře jednoduchý. Loňskou úrodu zdecimovaly jarní mrazy, v celé zemi má být podle dosavadních odhadů sklizeň jablek nejnižší od roku 1984. Odrazilo se to i při dnešní degustaci. Jablka vedle mrazů poškodily i kroupy, takže organizátoři ochutnávky z holovouského výzkumného ústavu museli poprvé v historii z hodnocení vyřadit kategorii vzhledu jablka.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Důvody k optimismu pro sedláky z rodinných farem existují i v nepříznivých časech (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)

Tweet



