Výroba masa na jihu Čech klesla o 19 procent
09.01.2012 | ČTK
Výroba masa v Jihočeském kraji ve třech čtvrtletích loňského roku meziročně klesla o 19 procent. Na jatkách bylo zpracováno 24.967 tun hovězího, vepřového a skopového masa. Po Královéhradeckém kraji je to největší propad v zemi. Jihočeští chovatelé se ale s produkcí masa (bez drůbežího) drží mezi 13 kraji na čtvrté příčce. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Největší pokles statistici zaznamenali u hovězího masa, zemědělské podniky ho na jatka dodaly 5109 tun včetně telecího, což je o 21,3 procenta méně než v roce 2010. O 18,4 procenta na 19.838 tun na jihu Čech meziročně klesly dodávky vepřového masa. Růst - o 13,9 procenta, byl zaznamenán pouze u skopového masa. K zákazníkům ho putovalo 19 tun.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Australský podnikatel českého původu Josef Chromý proslul jako uzenář i vinař (18.12.2025)
- Česko rozšiřuje plochy ekologického zemědělství. Bio obiloviny a tradiční odrůdy nabývají na oblibě (18.12.2025)
- Analytik: Zmírnění zákazu prodeje aut se spalovacím motorem je kosmetická úprava (18.12.2025)

Tweet



