Sládci zvolili za nejlepší pivo Kozla, Zubra a Rebela

Nejlepšími tuzemskými pivy pro rok 2008 jsou Velkopopovický Kozel a přerovský Zubr v kategorii světlých piv a havlíčkobrodský Rebel a vyškovský Janáček mezi tmavými pivy.

V rámci degustační soutěže České pivo o tom ve čtvrtek rozhodla dvacetičlenná odborná porota složená ze zástupců Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS).

Nejprestižnější kategorii světlých ležáků vyhrály hned dva zástupci Velkopopovického pivovaru – jedenáctistupňový ležák Medium a dvanáctistupňový ležák Premium. Na třetím místě v prestižní kategorii pak skončil ležák Litovel Premium.

Mezi světlými výčepními pivy letos zabodoval přerovský Zubr následovaný značkami Holba a Janáček. Ve skupině tmavých ležáků dominuje havlíčkobrodský Rebel, dále tmavý ležák Granát z pivovaru Černá Hora a pivo Pernštejn z produkce pardubického pivovaru. V kategorii nealkoholických piv podle odborníků stále vedou Radegast Birrel, Svijanský Vozka a Litovel Free.

„S trochou nadsázky lze říci: Co lepšího si může český konzument přát, než když pivovarští experti vyberou mezi vítězná piva ta, která produkují malé i velké pivovary. Potvrzuje se, že dobré a kvalitní pivo u nás vaří malé i velké pivovary,“ komentoval výsledky výkonný ředitel ČSPS Jan Veselý. Svoje nejoblíbenější pivo letos zvolili i novináři – prim u nich hrají Pilsner Urquell a humpolecký Bernard.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info