Ministr Fuksa představil nejbližší spolupracovníky a nové fungování úřadu

Do týmu ministra Ivana Fuksy nově přichází pouze dva náměstci Roman Boček a Juraj Chmiel. Odborní náměstci Oldřich Černoch, Karel Tureček, Jiří Novák a Aleš Kendík zůstávají, mírně se mění jejich kompetence.

Na post 1. náměstka přivádí ministr Ivan Fuksa bývalého náměstka na ministerstvu dopravy a brněnského patriota Romana Bočka. Na zemědělství bude mít na starosti správu úřadu, spadat pod něj bude například odbor zakladatelské činnosti, informačních a komunikačních technologií nebo registry.

Nově vzniká úsek pro Společnou zemědělskou a rybářskou politiku EU. Ten bude spravovat osobnost s bohatými zkušenostmi s bruselskou agendou a diplomacií, Juraj Chmiel, který byl v minulé vládě ministrem pro evropské záležitosti.

Ekonomický úsek zůstává v rukou Oldřicha Černocha, úsek vodního hospodářství bude nadále spravovat Aleš Kendík a úsek lesního hospodářství i do budoucna povede Jiří Novák. Karel Tureček bude vedle řízení komoditního úseku, sekce pozemkových úřadů a sekce agentur pro zemědělství a venkov odpovídat za hledání cest k zlepšení efektivity a k úsporám v podřízených organizacích resortu.

„Nejsem obecně přítelem rychlých personálních změn. Tím méně pak v resortu, do kterého nově přicházím. Věřím, že se mi podařilo dát dohromady dobrý tým, který teď okamžitě začne práci na plnění programových priorit,“ komentuje složení týmu nejbližších spolupracovníků ministr Ivan Fuksa.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info