Ceny potravin byly v 6. týdnu poměrně stabilní

Ceny potravin zůstaly v 6. letošním týdnu poměrně stabilní a jejich pohyb oběma směry, s výjimkou ceny ovoce a zeleniny, nepřesáhl 1,2 procenta. O tuto hodnotu se během týdne zvýšila cena mléka, o 1,1 procenta vzrostla cena bílého pečiva a do jednoho procenta podražily například také vajíčka, mouka či cukr. Rovněž maximálně o procento naopak zlevnily maso, máslo a těstoviny, vyplývá z pravidelného týdenního šetření Českého statistického úřadu. U ovoce a zeleniny byly cenové výkyvy patrnější. O 1,8 procenta zdražila jablka, o 1,6 procenta stouply ceny brambor, o 1,5 procenta pomerančů a o 1,4 procenta mrkve.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info