Češi nechtějí pít pivo z tenkého skla, žádají masivní sklenice
23.12.2003 | Lidové noviny
Čeští pivaři odmítají pít pivo z tenkých a levných sklenic a stále častěji žádají v restauracích klasické půllitry, které jsou masivní, silnější a něco vydrží. Silnější sklo zachovává delší dobu správnou teplotu a optimální chuť, řekl manažer marketingu Plzeňského Prazdroje Vladimír Přibil."Nejvíc je preferován tvar džbánku, který má v české pivní tradici své nepopiratelné místo a mezi sklenicemi pro značku Pilsner Urquell získal velkou oblibu," sdělil. Nejznámější české pivo si údajně budou moci konzumenti v nové sklenici lépe vychutnat a díky reliéfu ji poznají také hmatem. Pivovar tímto krokem definitivně odchází od uniformních sklenic lišících se pouze potiskem a uvádí na trh komplexní design, který sklenice všech značek spojuje v jednu rodinu a dostatečně je odlišuje od jiných výrobců piva.Pivní láhve a půllitry vycházejí z tradiceK novým sklenicím, které budou do restaurací zaváděny od ledna, přistoupil největší český pivovar po letošních inovacích sklenic na Radegast a Gambrinus. Nové sklo má jednotný styl ve všech třech objemových variantách, tedy u třetinky, půllitru a půllitru s uchem.Podle Přibila jde o to nejlepší z moderní sklářské výroby. "Reliéfní provedení značky Pilsner Urquell působí mnohem estetičtěji než pouhý potisk. Diamantové výbrusy sklenice znásobují zlatavou jiskru piva," dodal.Tradiční reliéfní logo, které už je pro nové sklenice dalších značek Prazdroje typické, navazuje na historický způsob značení pivních lahví.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



