Další zákaz ve výrobě, důvodem je listerie

Zákaz výroby uložila Státní zemědělská a potravinářské inspekce (SZPI) provozovně v Gorkého ulici v Klatovech patřící firmě Maso West. Opatření má účinnost od úterý 13. března a týká se veškeré lahůdkářské produkce a cukrářského výrobku ananasová kostka. SZPI vydala rozhodnutí o zákazu poté, co laboratorními testy byla u čtyř druhů výrobků prokázána bakterie Listeria monocytogenes. Jednalo se o saláty bramborový a Prosecký, o obložené vejce (všechny tři výrobky studené kuchyně měly dobu použitelnosti do 5. 3.) a o ananasové kostky (doba použitelnosti do 6. 3.). Zákaz výroby platí do doby, než Maso West prokáže bezpečnou výrobu.

SZPI uložila zákaz výroby v této provozovně již 2. ledna a uvolnila jej 8. ledna (o zákazu a i o jeho uvolnění informovaly tiskové zprávy inspekce uveřejněné na tomto webu). Po lednovém nálezu bakterie Listeria monocytogenes v potravině z výrobny v Klatovech probíhá s firmou Maso West správní řízení, které zatím neskončilo pravomocným rozhodnutím.

Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info