Francie: Horké počasí dodává chuť letošnímu Beaujolais
24.07.2003 | ČTK
Vlna veder mnoha zemědělcům po celé Evropě přináší potíže, vysouší půdu, ničí úrodu. Výrobci francouzského vína Beaujolais však doufají, že jim intenzivní sluneční aktivita pomůže vytvořit nejchutnější sklizeň vína za poslední desetiletí. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Dubnový mráz mohl zničit asi pětinu letošní úrody Beaujolais. Od té doby však podle výrobců vína následovalo velmi teplé počasí, které by zbývajícím hroznům mělo zajistit výbornou chuť. Vinaři doufají, že rychlejší dozrávání by mohlo znamenat chuť, která by mohla být srovnatelná s výjimečným ročníkem 1976.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



