Jak zajistit povolení k vývozu produkce do Ruské federace?

Na základě jednání zástupců České republiky a Ruské federace, přicestovala v letech 2004 – 2005 do České republiky skupina ruských odborníků, kteří provedli kontrolní inspekci v českých podnicích zpracovávajících suroviny i vyrábějící produkty živočišného původu, za účelem získání povolení pro vývoz do Ruské federace. Nejvyšší procento žadatelských zpracovatelských závodů zaujímá komodita masa (červené, bílé) a mléka.

Nutnost provedení těchto kontrol vyplývá z nastoleného vstupu České republiky do Evropského společenství k datu 1. května 2004, kdy musí být respektován režim vztahů platný mezi Ruskou federací a Evropskými společenstvími.

V průběhu 3 veterinárních inspekcí (27/7/04 – 7/8/04; 4/10/04 – 23/10/04; 19/9/05 – 8/10/05) se Potravinářská komora ČR podílela na technickém zajištění návštěvy ruských veterinárních inspektorů. Poskytnutý servis představoval úkony spojené se zajištěním letenek, ubytování a dalších služeb dle požadavků ruské strany, potřebný rozsah organizačních prací spojených s přípravou a koordinací pobytu expertů a to včetně závěrečného vyúčtování.

V závislosti na síle poptávky je v současnosti projednávána další veterinární mise (čtvrtá v pořadí) ze strany Ministerstva zemědělství ČR a Státní veterinární správy ČR. Evidence žadatelů a bližší informace k současnému vývoji navazující mise jsou poskytovány v sekretariátu vrchního ředitele Ministerstva zemědělství ČR (Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny), Ing. Františka Sládka, CSc. na tel. spojení: +420/221 811 1 11.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info