Mlékaři: Výroba sýrů má šanci být perspektivní
16.10.2000 | ČTK
Výroba sýrů má šanci být perspektivníi po vstupu České republiky do Evropské unie. "Rozdíl mezi průměrnou roční spotřebou sýrů a tvarohů 18,2 kilogramu na osobu v EU a 11,6 kilogramu v českých podmínkách představuje pro tuzemský sýrařský průmysl určitý prostor a šanci pro jeho budoucí růst," řekl dnes tajemník Českomoravského svazu mlékárenského Milan Křivánek.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu (05.05.2024)
- Becherovka patří od začátku května definitivně polské skupině Maspex (03.05.2024)
- FAO: Ceny potravin v dubnu pokračovaly v růstu, zdražuje maso i rostlinné oleje (03.05.2024)
- Balík 12 potravin a piva zlevnil meziročně v dubnových akcích na 638,39 koruny (02.05.2024)
- Češi vyhodí asi třetinu potravin. Čtyřčlenná rodina může ušetřit 14 tisíc ročně (01.05.2024)
- „Nejzbytečnější cukr“ by mohla postihnout nová daň. Výrobci se brání (30.04.2024)
- ČSÚ zveřejní vývoj HDP v prvním čtvrtletí, analytici čekají růst (30.04.2024)
- Sladké nápoje by mohly podražit. Válek je pro speciální daň (29.04.2024)
- Dokonalost japonských knedlíčků kontroluje umělá inteligence. Pomáhá i jinde (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)