Nové enzymy pro pekárenskou výrobu

Německá společnost zabývající se výrobou enzymů AB Enzymes, oslavila třicáté výročí zahájení výroby pekařských enzymů xylanázové řady uvedením na trh dvou nových výrobků z rodiny Veron. Jedná se o preparát Veron ESL (Extended Shelf Life), představující amylolytický enzym na bázi již existujícího enzymu Veron Anti společnosti AB, jehož působením se prodlužuje čerstvost pekařských výrobků v průměru o tři dny. Preparát Veron ESL výrazně zlepšuje reologické vlastnosti těsta, které je znatelně méně lepivé a vykazuje vyšší elasticitu.

Pokud se týká používání, jedná se v zásadě o univerzální prostředek. Druhým novým výrobkem je enzymový preparát Veron Rye, určený pro pekařské výrobky obsahující žito. Tento nejnovější celulázový preparát zlepšuje jakost těsta a zvyšuje jeho schopnost zadržovat plyny. Rovněž zlepšuje fermentační schopnost těsta s vysokým obsahem žitné mouky. Těsta s preparátem Veron Rye jsou sušší, vyrobený chléb má výrazně větší objem, zvyšuje se i výtěžnost těsta, a to o 2–3 %. Společnost nezapomíná ani na původní výrobky xylanázového typu a vyvíjí nové kombinované xylanázové preparáty a je schopna vyhovět veškerým specifickým požadavkům pekařských firem přípravou enzymových preparátů na míru.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info