Nový cukr na polevy pekařských výrobků

Nový, nevlhnoucí cukr, vyráběný společností BRITISH SUGAR, a nazvaný MR Sugar, je určen pro výrobu polev, výrazně zlepšujících vzhled potravinářských výrobků, především pak pekárenských. Výrobek, rezistentní vůči změnám prostředí, spojeným s moderními postupy výroby a balení, byl vyvinut na základě výsledků rozsáhlého výzkumu požadavků zákazníků. Využitím mnohaletých zkušeností s cukrem a jeho vlastnostmi, v kombinaci s nejmodernějšími technologickými postupy byl získán granulovaný cukr na polevy, rezistentní vůči vlhkosti, který si uchovává naprosto svěží, neporušený vzhled, často i mnohem déle než představuje doba údržnosti výrobku, na který byl aplikován. MR Sugar má velmi jemnou granulaci, odpovídající cukru "extra jemný", nedodává výrobku žádné cizí příchuti a nezanechává po konzumaci výrobku pocit přeslazení, jak tomu bývá často po aplikaci jiných sladidel. Běžné druhy cukru se na povrchu výrobku rozpouštějí s kazí tak jeho vzhled i texturu. MS Sugar, který již byl s úspěchem vyzkoušen na smažených koblihách, se nerozpouští, zachovává původní texturu a vzhled povrchu a zvyšuje atraktivnost výrobku.

Confectionery Production, 66, 2000, č. 5, s. 11 (-kop-)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info