Odhalování tajemství aroma révového vína

Znalosti o arómatu vína se rozvíjely v souladu s rozvojem analytické chemie. V 19. století byly analytické metody zaměřeny na stanovení hlavních vinných složek (etanol, organické kyseliny, cukry). Vývoj chromatografických technik zahájila novou éru : v alkoholických nápojích bylo identifikováno více než 1300 těkavých složek a nové látky jsou stále objevovány. Na počátku 21. století umožnila rozvinutá analytická technika hledat model vztahů mezi těkavými složkami a senzorickými vlastnostmi nápoji. Pro optimalizaci zemědělských a zpracovatelských technologií vinné révy včetně procesů zrání vína jsou vyvinuty rychlé, automatizované techniky. Práce uvádí přehled hlavních těkavých složek obsažených ve vinném arómatu a přehled analytických technik. Rovněž se diskutují otázky přínosu netěkavých složek vína na aroma vína.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info