Pivovarníci: V každém půllitru piva je ukryto 2000 zrnek ječmene

Každý půllitr piva obsahuje to nejlepší z přibližně 2000 zrnek ječmene. Přestože pivovary si většinou střeží své výrobní tajemství, jejich sládci se shodují na tom, že právě kvalitní ječmen je základem dobrého pěnivého zlatavého moku. Právě díky sladu z ječmene má pivo svoji charakteristickou pěnu, zlatavou barvu i lahodnou chuť, popisuje manažer kontroly kvality Plzeňského Prazdroje Jiří Faměra. "Slad poskytuje zdroj potravy pro kvasinky, které v pivu vytvářejí alkohol a další látky, které přispívají k harmonické chuti. Jako koření je do piva přidána špetka chmele - a to je vše," říká Faměra.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info