Pivovary loni zvýšily výrobu piva o 2,3 procenta na 18,3 mil. hl
29.01.2004 | ČTK
Pivovary v České republice loni vyrobily 18,27 milionu hektolitrů piva, což bylo o 2,3 procenta více než v roce 2002. Na dnešním setkání s novináři to řekl předseda Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Výroba sladu, který je jednou z hlavních surovin pro výrobu piva, loni podle předběžných výsledků stoupla o šest procent na 480.000 tun. Poptávka tuzemských pivovarů po sladu se od roku příliš nemění, ale export této tradiční české komodity se daří zvyšovat, upozornil člen předsednictva svazu Richard Paulů. Vývoz činí 220.000 tun a míří zejména do Polska, Ruska, Německa, Rakouska a na Kubu. "Česká republika je a měla by být i do budoucna soběstačná v produkci sladovnického ječmene," dodal.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



