Pro vinařské firmy je konec roku nejlukrativnějším obdobím
22.12.2003 | ČTK
Největší jihomoravské vinařské firmy zaznamenávají před Vánocemi a na přelomu roku zpravidla razantní nárůst tržeb. Spotřebitelé mají zájem nejen o odrůdová vína, ale stále více i o dražší speciality typu ledových či slámových vín. Před koncem roku lidé k tradičnímu přípitku kupují více i vína šumivá či sycená. "Víno je stále pouze příležitostný nápoj," řekl dnes ČTK ředitel společnosti Víno Mikulov Jaroslav Hlaváč. I když se tomuto nápoji věnuje stále více propagace, jen asi pětina lidí podle jeho odhadu kupuje víno pravidelně. Ostatní si jej dopřejí pouze pro zvláštní příležitosti nebo právě o svátcích.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



