Ptejte se odborníků na bezpečnost potravin

Konkurence velkých obchodů stále tlačí na ceny potravin. Kdo nabídne nižší cenu, vyhrává. Kontroly v obchodních řetězcích loni odhalily prošlé potraviny, hnijící maso či plesnivé pečivo. Jsou potraviny bezpečné? Ptejte se odborníků z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

ODBORNÍKŮ Z VŠCHT SE PTEJTE ZDE

Na otázky čtenářů iDNES odpoví skupina odborníků z fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Na výživu se ptejte Jany Dostálové, otázky na mikrobiologii zodpoví Dana Savická a Kamila Zdeňková a ohledně cizorodých látek a aditiv přišla Jana Hajšlová.

Odborníci z VŠCHT se také zúčastní přednášek v rámci programu "Dny bezpečnosti potravin", které probíhají od 15. do 24. května.

Loňské rozsáhlé kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce odstartovala pochybení obchodního řetězce Julius Meinl. Ten dostal koncem září statisícové pokuty za to, že prodával prošlé potraviny. Vedoucí nutili prodavačky omývat zkažené sýry a uzeniny a balit je jako čerstvé. Kontrol v obchodech postupně přibývalo. Téměř každý řetězec něčím pochybil, ať už to bylo špatně balené maso, nebo potraviny s prošlou dobou trvanlivosti.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info