Rybářství Klatovy ztrojnásobilo kapacitu závodu na zpracování ryb
27.02.2004 | ČTK
Na trojnásobných 600 tun sladkovodních a mořských ryb ročně zvýšilo Klatovské rybářství kapacitu závodu na zpracování ryb v Tajanově. Do rozšíření provozu, který loni zpracoval nejvíce ryb v České republice, investoval podnik 15 milionů korun, z toho čtyři miliony poskytne do konce března evropský program Sapard. Generální ředitel Jaroslav Průcha při dnešním oficiálním otevření rozšířeného závodu uvedl, že provoz už má za sebou kolaudaci a odpovídá normám Evropské unie. Druhý největší producent ryb v zemi po Rybářství Třeboň tak investoval do závodu, který otevřel v říjnu 1998, celkem 35 milionů korun.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



